In het najaar van 2016 staat Coqu onder leiding van Paul Valk. Op het programma staat romantische koormuziek uit de 19e (Brahms, Rheinberger, Schubert) en begin 20e eeuw (Faure, Poulenc, Saint Saens), voor een deel met pianobegeleiding. Concerten zijn op 21 januari (Utrecht) en 22 januari (Soest) 2017.
Paul Valk (1969) studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, beide in Utrecht, en behaalde aldaar zijn diploma’s. Daarnaast specialiseerde hij zich in piano, zang en orkestdirectie.
Zijn orgeldocenten waren o.a. Kees van Houten en Bernard Winsemius en leermeester voor koordirectie was Krijn Koetsveld.
Op dit moment dirigeert hij drie koren, te weten:
• oratoriumkoor Het Amsterdams Gemengd Koor
(grote oratoria in het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ)
Sinds 1999, met o.a.: meerdere keren Bach’s Matthäus Passion, Johannes Passion, Weihnachtsoratorium, Requiems van Mozart en Verdi, Messiah van Händel, Carmina Burana van Orff. Verder Die Jahreszeiten en Schöpfung van Haydn, en andere prachtige werken van Beethoven, Mendelssohn, Dvorak, Rossini, Britten en Poulenc.
• oratoriumkoor SoliAmersfoort
(grote oratoria in het Amersfoortse en elke 2 jaar in het buitenland)
Sinds 2012, met o.a.: de Paulus van Mendelssohn, ‘Vesperae solennes de Confessore’ van Mozart, The Armed Man van Karl Jenkins
• kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar
(breed repertoire uit alle eeuwen, a capella of met begeleiding).
Sinds 1993, met o.a.: In the beginning (Copland), Dido and Aeneas (Purcell), Requiem (Fauré en Duruflé), Via Crucis (Liszt), Membra Jesu Nostri (Buxtehude), Lamento d’Arianna (Monteverdi), Prière (de Leeuw), Ein Deutsches Requiem (Brahms), Stabat Mater (Scarlatti) en prachtige werken van Josquin, Schütz, Schumann, Grieg, Rutter, Pärt en vele anderen.
Hij was 15 jaar (van 1998-2013) dirigent in de Amsterdamse Dominicuskerk, een levendige, oecumenische basisgemeente en broedplaats voor nieuwe, Nederlandstalige liturgische gezangen, veelal op teksten van Huub Oosterhuis, maar ook anderen.
Als dirigent stond hij daar in de voetsporen van Bernard Huijbers en Tom Löwenthal.
Ook ontwikkelde hij nieuwe liturgische gezangen (op 3 cd’s te beluisteren) en dirigeerde wekelijks een grote zingende gemeente.
Bijzonder vermeldenswaardig is nog het dirigeren van een ‘scratch’ sinds 2012 jaarlijks in de Pieterskerk in Leiden. Uitgevoerd werd de Messiah met een deelnemerskoor van ruim 900 middelbare scholieren!
Alsmede een Matthäus ‘scratch’ sinds 2012 jaarlijks in Beverwijk, onder auspiciën van stichting ‘de kleine mattheus’. Verder begeleidt hij koren, instrumentalisten en vocalisten op orgel en/of piano en geeft hij dirigentencursussen voor de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.